Lieve Pink Walker & Runner,

Nog 6 dagen en alweer de zesde editie van de Pink Walk & Run gaat van start! Op zondag 7 oktober aanstaande gaan we er met z’n allen weer voor om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar borstkanker.
We mailen je nog even met de belangrijke laatste informatie voor deze dag: we verzoeken je deze aandachtig door te lezen!

Start en eindtijd zondag 7 oktober
We willen je vragen op tijd aanwezig te zijn. Om te zorgen dat iedereen op tijd kan vertrekken en op tijd binnen kan zijn, vragen we je een half uur tot uiterlijk een kwartier vóór de starttijd van je gekozen afstand aanwezig te zijn. Deze starttijden van de afstanden staan vermeld op de site en in de bevestigingsmail van je inschrijving. Om uiterlijk 13:45 uur dienen alle deelnemers binnen te zijn.

De overhandiging van de cheque aan Pink Ribbon vindt omstreeks 13:45 uur plaats.

Belangrijke informatie:

  • Neem een bidon mee die je kunt vullen met water. Op de routes zijn een tweetal waterpunten waar je de bidon op nieuw kunt vullen.
  • Bij alle wandelafstanden is op 5 km een pop-up restaurant waar je voor € 2,50 een kop koffie kunt kopen met een heerlijke vruchtencake. Dit bedrag wordt ook gedoneerd aan Pink Ribbon. Bij het pop-up restaurant is ook een toiletwagen aanwezig. De rest van de acties onderweg verklappen we niet, zodat het een verrassing is voor jullie.
  • Een klein stukje alternatieve route voor wandelaars met een honden: Het is niet toegestaan om met een hond door een weiland te lopen, omdat er in de ontlasting van de hond een bacterie zit, waardoor er bij koeien een vroegtijdige miskraam kan ontstaan. Wandelaars met een hond dienen een klein stukje alternatieve route aan te houden. Dit staat goed aangegeven.
  • Geen routebeschrijvingen: Dit jaar hebben we geen routebeschrijvingen voor de wandelafstanden. De routes zijn met bordjes langs de wegen, weilanden en paden goed aangegeven.
  • De routes lopen voor een groot deel door natuurgebieden. Het spreekt hopelijk voor zich, maar laat onderweg geen afval achter, maar neem het mee en/of gooi het onderweg in een vuilnisbak.
  • Noodnummer: We hebben op de dag zelf een noodnummer. Dit noodnummer kan gebeld kan worden, wanneer er onderweg iets gebeurt tijdens de Pink Walk of de Pink Run. Wil je deze daarom in je telefoon zetten? Het nummer is: 06-11624998.Deze is alleen op zondag 1 oktober in gebruik. Er is ook de hele dag EHBO aanwezig.
  • Pinkverloting: We hebben wederom een leuke verloting dit jaar! 2 Super toffe roze tassen  erg goed gevuld door de ondernemers in Westerbork! Wil je meedingen naar zo’n prachtige roze gevulde tas?
    Loten koop je in de tent voor slechts €1,00 per stuk. Elke euro wordt voor 100% opgeteld bij de Pink Walk & Run opbrengst! Zeker de moeite waard om hieraan mee te doen, dus steek een paar losse euro’s in je zak. Om 12.00 uur vindt onder toezicht de trekking plaats.Het winnende lotnummer staat bij binnenkomst duidelijk vermeld op de flipover.
  • Sponsorgeld: Sponsorgeld kun je voor aanvang overhandigen bij de sponsortafel in de tent.

Startnummer:
Het startnummer heb je ontvangen in de nieuwsbrief Pink Walk & Run op 2 oktober 2018. Het startnummer krijg je per inschrijving. Heb jij je ingeschreven met 3 personen, dan krijg je één startnummer. Met dit startnummer kunnen dan 3 personen mee wandelen of rennen.
Er is géén gezamenlijke start per wandel afstand: nadat je je hebt ingeschreven, kun je rond de aangegeven starttijd gewoon zelf vertrekken. 
Voor de run is er wel een gezamenlijke start. 

Aanmelden, lunchen en sjaals:
Walk: 
Meld je met je startnummer bij de daarvoor bestemde tafel (inschrijftafel met lunch, inschrijftafel zonder lunch). Bij inschrijving ontvang je dit jaar geen routebeschrijving van de gekozen afstand. Als je een lunch en sjaal hebt besteld, dan krijg je bij inschrijving je sjaal uitgereikt en een lunchbon. De lunchbon kun je na het wandelen inleveren,  waarna je een stempel krijgt. Met deze stempel heb je toegang tot het lunchbuffet.

Run:
Meld je met je startnummer bij de daarvoor bestemde tafel. Als je een lunch en sjaal hebt besteld, dan krijg je bij inschrijving je sjaal uitgereikt en een lunchbon. De lunchbon kun je na het wandelen inleveren,  waarna je een stempel krijgt. Met deze stempel heb je toegang tot het lunchbuffet

Geen sjaal besteld
Geen sjaal besteld, maar wil je er nog wel eentje hebben? Ook dat kan! Koop dan voor € 11,50 je sjaal bij de start. LET OP! Hierbij geldt OP = OP!

Lunchbuffet:
Het Lunchbuffet is een doorlopend buffet. Vanaf 12:00 uur kan er geluncht worden. Let wel! Wanneer je klaar bent met je lunch verzoeken wij je vriendelijk plaats te maken voor de andere lunchers die op een later tijdstip binnen komen.

Voor diegenen die niet mee lunchen: Brasserie Diggels,Abdij-Hotel De Westerburcht en Eetcafé Het Wapen van Westerbork hebben deze dag een speciale Pink Walk Menukaart. Per verkocht gerecht op deze kaart  wordt €1,00 aan de Pink Walk & Run gedoneerd. Heb je je niet aangemeld voor de gezamenlijke lunch, kijk dan zeker even bij één van deze drie restaurants of er iets lekkers tussen zit!

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving van de start- en finishlocatie (Brasserie Diggels, Hoofdstraat 8 te Westerbork). De parkeergelegenheid is aangegeven met parkeerborden als je Westerbork binnen rijdt. Parkeergelegenheid is er op de volgende locaties:Parkeerterrein Badhuis, achter ‘t AoleGemientehoes (oude gemeentehuis) of de Rabobank/Woonservice : toets hiervoor als bestemming in het navigatiesysteem Lindelaan 2 (Parkeerterrein Badhuis), Kerkhoflaan (‘t Oale Gemientehoes) of Hoofdstraat 29 (Rabobank/Woonservice) te Westerbork in. Bij Brasserie Diggels kan niet geparkeerd worden, genoemde locaties liggen echter op maximaal 2 minuten lopen van de start- en finishlocatie.

Pink Wall
Op 7 oktober hebben wij een Pink Wall, waar je je hartenwens kunt achterlaten of kunt aangeven waarom of voor wie je deelneemt aan de Pink Walk of Run. Op deze manier staan wij graag stil bij het doel van deze dag: aandacht voor borstkanker.

Kerk
De Stefanuskerk naast Brasserie Diggels is deze middag open. Wil jij ook een kaarsje aansteken in het Pink Walk hart en even stilstaan bij het moment met prachtig omlijstende muziek? Loop dan zeker even binnen! 

Laat ook Facebook roze kleuren door tijdens en na de Pink Walk& Runje ervaringen te delen via onze Pink Walk Facebook pagina.

We hopen je met bovenstaande voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je echter nog vragen hebben, mail ons dan: info@pinkwalk.nl.
Wij hebben er zin in en we hopen jij ook! We zien je graag op zondag 7 oktober a.s. in Westerbork!

Hartelijke groet,

Team Pink Walk
Marieke, Henriëtte, Gea en Dianne
PS Kom jij ook in het roze!

Nieuwe routes Pink Walk & Run

Nieuwe routes! Dit jaar hebben we nieuwe routes en prachtige paden ontdekt voor de unieke jubileum editie Pink Walk & Run op zondag 1 oktober 2017. Schrijf je nu in via http://www.pinkwalk.nl/inschrijven/.
Het inschrijfgeld via voorinschrijving is € 10,00 per persoon. Deelnemers die zich op 1 oktober aan de start melden, betalen € 15,00 per persoon (ook hier geldt de korting voor kinderen tot 12 jaar).

foto's nieuwe routes

Team Walk4Pink op de markt in Gees

Gezelligheid op de markt in Gees met Team Walk4Pink. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon en gaat als een speer….
Op zondag 1 oktober maken de dames de opbrengst van de Roze Bingo en de markt in Gees bekend. Wij zijn heel benieuwd! Hebben jullie je al ingeschreven?

Markt Gees 27 juli 2017

Voorinschrijving open vanaf 1 mei 2017

Op 1 mei 2017 start de voorinschrijving voor de speciale 5e editie van Pink Walk & Run Westerbork op zondag 1 oktober! Kun je niet wachten en wil je nu alvast beginnen met je eigen inzamelactie? Klik op deze link: https://acties.pinkribbon.nl/evenement/5e-pink-walk-run en meld je eigen actie aan en laat je sponsoren.

16406940_1189649204484953_7572440957078564770_n

Pink Walk & Run in Westerbork ervaart ongekend succes: 43.119,15 euro voor Pink Ribbon

Met gepaste trots overhandigde de organisatie van de Pink Walk & Run afgelopen zondag een cheque aan een delegatie van Pink Ribbon. Op die cheque stond een totaal bedrag van 43.119,15 euro, bedoeld voor onderzoek naar borstkanker. Een fantastisch eindresultaat.

eindbedrag-pink-walk-run

Het was de vierde editie van de Pink Walk & Run, een wandeltocht en run rondom Westerbork om aandacht te vragen voor de ziekte.  Er deden 1798 mensen mee aan het evenement. Zij liepen 6, 10 of 16 kilometer rondom Westerbork of namen deel aan de Run van 5 of 10 kilometer. Veel deelnemers gaven gehoor aan de oproep om roze accenten in de kleding te dragen, waardoor het dorp ook dit jaar weer volop roze kleurde. Na de walk & run genoten veel deelnemers van heerlijke lunch in Brasserie Diggels aan de Hoofdstraat.
Lees verder